Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje behöver ett nytt ledarskap

Centerpartiet arbetar för att Sverige och Södertälje ska få ett nytt ledarskap efter valet. Vi vill ta tillvara de goda krafter som finns i samhället och tränga tillbaka den oftast överdrivna skrämselpropaganda som nu allt fler håller sig till.

Centerpartiet i Södertälje arbetar för:

• Ett nytt ledarskap som minskar klyftorna och klyvningen mellan människor, stadsdelar, stad och land. Vi tror på att fria människor tillsammans i mångfald bygger det bästa samhället för oss alla.

• Ett nytt ledarskap för ett tryggt samhälle med fortsatt stor frihet för oss, var och en, som enskilda individer. Där vi oavsett bakgrund, könsidentitet, funktionsvariationer, ursprung, sexuell läggning och religiös tro aldrig ska behöva vara rädda utan alltid kunna vara sig själv.

• Ett nytt ledarskap för ett tryggt samhälle där rättsväsendet/polisen ger oss trygghet på gator och torg, i våra hem och som företagare. Ett tryggt samhälle för alla barn i skolan, väl fungerande för de som behöver omsorg och vård utan att förtvivlat stå i långa köer i väntan på ett friskt liv.

För oss är det lika viktigt att våra företag på landsbygden får det förtroendet för kommunen och att till exempel satsningarna på bredband snarast förverkligas.

• Ett nytt ledarskap för bättre arbetsvillkor i förskola, skola och äldreomsorg. Med fler fast anställda och färre vikarier, inte minst i äldreomsorgen och hemtjänsten där våra äldre får möta många olika personer hela tiden i sina hem.

• Ett nytt ledarskap för ett företags- och näringslivsklimat i kommunen som skapar förtroende och en stark vilja hos företagen att satsa i sin verksamhet i Södertälje. Och för oss är det lika viktigt att våra företag på landsbygden får det förtroendet för kommunen och att till exempel satsningarna på bredband snarast förverkligas.

• Ett nytt ledarskap som ger fler möjligheten att bo i hela kommunen, att få bygga och bo på landsbygden är för oss lika viktigt som att kunna bo i staden. Kollektivtrafiken och bredband är två nycklar för ett långsiktigt hållbart boende.

• Ett nytt ledarskap som leder till ett hållbart samhälle för miljön, ekonomin och det sociala. Närodlad mat är ett svårdefinierat begrepp men en sak slår vi fast att jordbruksmark i första hand ska användas för matproduktion och mycket restriktivt för att bygga lokaler och bostäder på.

Leif Åhlin (C)

ordförande Centerpartiet Södertälje

Tage Gripenstam (C)

gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel