Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje årets elitidrottsstad

Södertälje är Sveriges främsta elitidrottskommun. På måndagen mottog kommunstyrelsens ordförande Boel Godner priset i samband med seminariet Professionell idrott i Halmstad.

Det är tidningen Sport affärer, som kommer ut i som en tematidning i Dagens industri, som har utsett Södertälje till årets främsta elitidrottskommun.

- Det känns jättebra. Det betyder mycket för Södertälje. Dels är det bra för självbilden, dels bekräftar det att vi jobbar på rätt sätt med idrotten. Det är en viktig del av Södertälje, som är en traditionell idrottsstad, säger Boel Godner till LT på telefon från Halmstad, där priset delades ut i samband med seminariet Professionell idrott.

- Vi var förvarnade om att vi var på gång att få något pris, annars hade vi nog inte varit här. Men det har varit ett intressant seminarium med mycket tips för kommuner hur vi kan bli ännu bättre.

Södertälje fick priset årets elitidrottsstad med motiveringen: "För sin ambition att utifrån sin befolkningsmängd kontinuerligt stötta och utveckla sin elitidrottsverksamhet inom ett flertal sporter. Främst inom basket, fotboll, ishockey, innebandy, volleyboll och orientering. Södertälje har en bra tillgång till inom- och utomhusarenor för elitverksamheten. Använder elitidrotten för att stärka Södertäljes attraktionskraft”.

Det delades även ut priser till årets breddidrottsstad (Borås) och årets främsta idrottskommun (Växjö).

- När det gäller bredden kan vi nog vara med och hävda oss ganska snart, tror Boel Godner.

- Att bli främsta idrottskommun är tuffare, det handlar bland annat även om att arrangera events och ha tydliga planer för att få hit internationell idrott. Det är svårare för oss som ligger så nära Stockholm. Men vi kom på 15:e plats där och det känns bra det också, säger Boel Godner.