Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderström bättre tränad än någonsin

Bättre tränad än tidigare. Starkare. Uthålligare. Det nyttjar Assyriskas nyförvärv Tim Söderström – till att träna ännu mer.

Annons

Han är nog i gymmet, säger någon. På golvet bland vikterna sitter en grupp spelare och töjer trötta muskler. Ingen Tim Söderström.

– Jag tror att han är inne i omklädningsrummet, slår Linus Malmborg fast.

Men nej.

Brasilianske ytterbacken Alex Pereira, som tog på sig att hitta Söderström, slår ur-skuldande ut med armarna.

– Ingen kan hitta honom!

Fast på en plats har de inte tittat. Ute på planen.

I en ny klubb förväntas spelare säga rätt saker. Inte sällan blir orden tillrättalagda. Men Tim Söderström verkar inte ha överdrivit när han beskrev sig själv som ”väldigt träningsdriven”. 40 minuter efter tisdagspasset dröjer han sig kvar.

Ensam med sju koner. Tio bollar. Och blicken mot mål. Han driver bollen från mittlinjen – höger, vänster, höger – och klipper till. Stolpe in.

Igen. Och igen.

– Jag står oftast och skjuter efter träningarna. Försöker nöta på saker i mitt spel. Vid sidan kör jag styrka, för att hålla mig skadefri. Nu är jag så pass bra tränad att jag orkar köra extra. I dag kände jag att jag ville nöta avslut i fart – och att springa lite med boll – för jag tycker inte riktigt att det har suttit, säger 22-åringen.

Träningsdrivet går paradoxalt nog hand i hand med en annan sida av Tim Söderström. Den lata sidan.

– Det motsäger varandra. Jag tar helst den enklaste ut-vägen. Men nu i alla fall, den senaste tiden, har jag börjat köra på, säger Assyriskas nye forward.

Forward, ja. Först under den förra säsongen började Tim Söderström spela som central anfallare, efter att ha fostrats som offensiv innermittfältare i BP:s akademi och i Djurgårdens juniorled. 

Och i Jönköpings Södra stod han för fem mål, bland annat ett mot Assyriska, på 22 matcher. Trots att lejonparten av matcherna bara var inhopp.

– Jag hoppades få spela mer. Men jag fick ett skadefritt år och var med i laget som gick upp, så jag ser inget negativt med det.

Vad lärde du dig om vad som krävs för framgång?

– Disciplin i försvarsspel. Oavsett vad så måste man springa och hela tiden vara där och täcka för varandra. Man kan inte lata sig. Främst det var en stor framgångsfaktor för oss.

I Assyriska har han inledningsvis bildat en anfallsduo med Mattias Genc. Och redan i första matchen nätade Tim Söderström.

– Det har varit en bra försäsong för min del. Jag tror aldrig att jag har tränat så här mycket på en försäsong utan att få ont eller bli trött i kroppen. Så här bra tränad har jag inte varit så här tidigt. Sedan är det roligt att göra mål – och jag tycker att vår lagprestation varit stabil.