Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snön hotar garagetak

Bilarna i kallgaragen på Bodastigen i Västergård lever farligt – den tunga blötsnön hotar få taket att rasa in.
Nu stöttas taket upp med järnpelare i väntan på skottning.

Drygt en meter kompakt snömassa tynger garagetaken vid Bodastigen i Västergård. Vid infarten finns lappar om risk för ras.

– Garaget är inte utrymt, bilar kan stå därinne men vissa har valt att ställa sina bilar utanför, säger Per-Olof Eriksson, förvaltare på Fastighets AB L E Lundberg.

För att hindra taket från att rasa in har de stöttat upp det med smala järnstöd, stämp, som tas bort allteftersom taken skottas rena. Under dagen ska tjugo skottare röja undan snön från garagetaken på Bodastigen.

Att snöskottandet är prioriterat bekräftas i Nykvarn.

– Vi håller på att skotta av den sista garagelängan i dag så det borde inte vara något problem med snötyngda garagetak hos oss, säger Thorbjörn Wallin, förvaltningschef hos Nykvarnsbostäder.

Även Telge fastigheter och Telge bostäder har lagt krut på snöskyfflandet.

– Vi bevakar det kontinuerligt. Hittills har vi inte haft några problem med risk för takras på våra garage, säger Veijo Stenbeck, chef för affärsutveckling på Telge bostäder.