Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SNO-stjärnan till VM

Jonas Leandersson får se till att hålla ordning på karta och kompass. Södertälje-Nykvarnlöparen har blivit uttagen till VM i Finland.

Annons

Södertälje-Nykvarn fick med en löpare i den svenska VM-truppen: Sprintspecialisten Jonas Leandersson. I fjol tog han EM-guld. Nu har Jonas Leandersson chansen att bli bäst i världen. SNO-stjärnan ingår i den VM-trupp som presenterades på tisdagen. 23-åringen är uttagen för att tävla på sprintdistansen.

– Det blev som förväntat. Nu kommer jag först att åka till Finland för att springa stafett med klubben innan det är dags för VM där borta, säger Jonas Leandersson.

Jonas Leandersson blir en av totalt 13 orienterare som får representera Sverige i Vuokatti. Förbundskapten Håkan Carlsson har tagit ut sju herrar och sex damer , samt en manlig reserv. Jonas Lenadersson var även med i VM förra året som gick i Laussane. För närvarande dras han med en lättare förkylning.

Leanderson lägger ribban högt inför mästerskapen som börjar om en dryg månad.

– Jag har bra möjligheter och kommer att sikta på VM-medalj.

I och med att VM i år går i Finland blir landet det första att ha anordnat fyra orienteringsmästerskap sedan det första mästerskapet ängde rum 1966.

Annons