Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snattande kvinna bet anställd

En anställd på Netto i Geneta såg på övervakningskameran när kvinnan stoppade en flaska balsam i handväskan. När han konfronterade henne utanför kassan kontrade kvinnan med ett bett.

Annons

En anställd på livsmedelsbutiken Netto på Klockarvägen i Geneta satt och tittade i butikens övervakningskamera när en en 43-årig kvinna plötsligt tog ner en flaska balsam från hyllan och stoppade den i sin handväska. Den butiksanställde mannen inväntade tills kvinnan passerat kassan innan han tog tag i henne.

Kvinnan försökte komma loss och bet mannen i armen - märket var kvar i flera dagar.

Händelsen fångades på butikens övervakningskamera.

Kvinnan hävdar att hon alls inte bet den butiksanställde utan gapade för att hon hade svårt att andas genom näsan på grund av hans dåliga andedräkt. Dessutom, uppgav kvinnan i ett sent skede av den påföljande rättegången, greppade mannen henne enbart för att få en anledning att tafsa på henne. Enligt kvinnan ska mannen tidigare ha erbjudit henne pengar för att följa med till ett hotell, vilket hon nobbade. Mannen försökte nu hämnas, hävdade hon. Och angående flaskan med balsam så hade hon köpt den vid ett tidigare tillfälle.

Händelsen inträffade den 13 augusti förra året och tingsrätten bedömde kvinnans förklaringar som icke trovärdiga efterhandskonstruktioner. Mannen däremot gjorde ett trovärdigt intryck som det saknas anledning att ifrågasätta. Dessutom fanns balsamflaskan i hennes väska när hon passerat kassan. Tingsrätten dömde kvinnan till villkorlig dom och 5 000 kronor i böter för snatteri och misshandel. Domen slås nu fast även av hovrätten dit kvinnan överklagade.