Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart tas julbelysningen ned

Nu närmar sig slutet för säsongens julbelysning. Men lugn, delar av stan fortsätter vara upplyst en månad till.

Tjugondag knut då julen ska kastas ut är sedan länge passerad, men i Södertälje har man inte riktigt hunnit med. Granarna har dock blivit av med sina julkläder och är på väg bort.

Till månadsskiftet försvinner också stora delar av belysningen.

– Då tar vi ned bollarna på gågatan, och belysningen på Järnagatan och Nygatan, berättar Tomas Lindgren parkingenjör på kommunens Stadsmiljökontor.

Men den vackra belysningen vid inre Maren och isflotten får vara kvar längre.

– När de är så mörkt behövs något vackert så därför låter vi dem lysa till slutet av februari, säger Tomas Lindgren.

Belysningen i träden vid Badparken och centralen får också vara kvar, även om de fallande istapparna i trädet utanför järnvägsstationen tas bort.

Stadskontoret kan se tillbaka på en ovanligt lyckad säsong för julbelysningen. Till skillnad från förra året har årets belysning klarat sig helt undan skadegörelse.

Men inte bara det, den har också klarat sig helt från teknikstrul.

– Det brukar alltid vara något som krångar, något elfel eller något sånt, men i år har vi lyckats väldigt bra, det har varit helt felfritt, säger Tomas Lindgren.