Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart finns ingen natur kvar här

Till Håkan Buller (S) och kompani – vad håller på att hända vid Örnstugan i Ragnhildsborg?

Den gröna lungan som finns kvar mellan Brunnsäng/Ritorp och Mälaren vill ni nu bebygga efter Ragnhildsborgsvägen och Nydalavägen med ett antal tre- och fyrvåningshus med butiker i bottenplan.

Om nu alla ska bo i naturnära områden finns det inte någon natur kvar till de boende.

Som närboende i över 30 år har området hela tiden naggats i kanten mot Mälaren med tänkta byggnationer (Karlsborg och hagarna ovanför varvet, hus i skidbacken och vet inte allt).

Förr fanns får och andra betesdjur som höll naturen öppen och landskapet var en pärla.

Som tur är så har vi ett stall i Ragnhildsborg som arrenderar hagar och ängar, så att det betas av. Skidbacken där frivilliga insatser ser till att alla har möjlighet att få åka skidor i stadsnära miljö är också en tillgång som blir hotad vid byggnationen på grund av ljudet från snökanoner och pistmaskiner.

Snälla Håkan Buller och kompani kom ut en lördag eller söndag och gå runt i området och njut av naturen och prata gärna med alla flanörer och få deras åsikt om byggnationer.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel