Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart bättre surf på Södertälje syd – nu skruvas internethastigheten upp

Snart kommer det gå att surfa snabbare när du väntar på tåget på Södertälje syd. Det meddelar fastighetsägaren, som nu utrustar sina stationer med ett stabilare wifi.

Hastigheten på det trådlösa nätverket som erbjuds resenärer på Södertälje syd kommer att bli bättre. Det lovar fastighetsägaren Jernhusen, som i ett pressmeddelande uppger att man under nästa år kommer att utrusta sina 39 stationer med fibernätverk och ett stabilare wifi.

Läs också: Tåg i Södertälje utrymt efter bombhot - LT sände live från Södertälje Syd

– Resenärer ska kunna använda ett riktigt bra internet när de reser eller väntar på nästa anslutning. Det ska vara möjligt att surfa som vanligt och kolla på film, även när det är många som använder nätverket. Det ska räcka till alla, bli starkare och stabilare. Bättre surf helt enkelt, säger Matti Möller, chef för teknik på Jernhusen, i pressmeddelandet.

För de kommersiella hyresgästerna på stationerna innebär den förbättrade uppkopplingen enligt statligt ägda Jernhusen en stabilare hantering av digital utrustning och medieskärmar i stationerna.

Även företagets depåer, kombiterminaler och kontorshus uppges bli inkopplade till fibernätverket.

För pluskunder och prenumeranter [+]:

Gångbron vid Södertälje syd rivs – ny stålbro på plats i november

Brobytet i Södertälje syd försenas – "Bara att gilla läget"