Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabbtest visar att föraren var nykter

Polisen har fått de första svaren från obduktionen efter dödskraschen från motorvägsbron där alla medlemmar i popbandet Viola beach miste livet.

Enligt den preliminära obduktionsrapporten efter broolyckan, där bandet Viola beach och deras manager dog, finns inget som tyder på att föraren varit påverkad, men att det fortfarande inte kan uteslutas.

– Det har gjorts ett snabbtest och det hade visat om det fanns höga halter i blodet men kanske inte låga, säger Lars Berglund, ansvarig utredare hos polisen för fallet. 

Han säger också att den båt som ska ha kört över bilen inte ska ha gett bilen några skador, utan de har uppkommit av kollisionen och fallet från bron.

Skulle det kunna vara så att de chansat på att de skulle hinna över?

– Det här är ju bara spekulationer men man kan tänka sig det.

Finns det fortfarande misstanke om brott?

– Det som fortfarande ligger kvar är vållande till annans död men vi måste utesluta att det till exempel inte var något fel på bilen. Det är en lång väg och vi måste ha alla pusselbitar.

Vad händer om det visar sig vara ett brott?

– Ja då avskrivs ju brottet eftersom förövaren är död. Fast låt oss säga, det här är bara spekulationer, men om det till exempel var något fel på bromsarna så kan hyrbolaget eller tillverkaren av bilen bli ansvariga.

(Uppdaterad 13.55)

Polisen kan nu med säkerhet säga att föraren var vaken i samband med olyckan skriver Aftonbladet.

– Vi har kunnat se att bilen bromsat innan man kommer fram till bron. Det gör att vi utesluter att föraren somnat. Men vad som faktiskt har hänt är helt oförklarligt. Just nu finns det ingen hypotes, säger Lars Berglund.

Enligt SVT vet polisen vem det var som körde bilen. De vill dock inte gå ut med de uppgifterna i dagsläget.