Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba tåg gör att Ostlänken tappar fart

Kommunerna längs planerade Ostlänken vill träffa ministrar och har bett om det i ett brev.– Vi är angelägna om att Ostlänken inte tappar fart när förhandlingen om höghastighetståg inletts, säger Boel Godner.

Annons

Det är en rätt spretig skara kommunpolitiker som skrivit brev till näringsdepartementets två ministrar, Mikael Damberg och Anna Johansson (båda S). Förutom Södertäljes kommunstyrelseordförande Godner (S) har hennes kollegor i Nyköping, Trosa, Linköping och Norrköping skrivit under brevet där de berättar om sin oro, och där de hoppas få till ett möte:

– Första februari är nästa gång Sverigeförhandlingen träffas. Och det känns angeläget att vi får träffa dem innan för att förklara hur viktigt det är för oss att arbetet med Ostlänken fortsätter, inte stannar upp. Vi är inte säkra att de verkligen förstår att vi inte kan vänta, säger Boel Godner.

Beslut finns från två olika regeringar, likaså pengar. I brevet skriver de fem kollegorna: ”Tyvärr innebär det att Sverigeförhandlingen bedriver förhandling av redan beslutade sträckor parallellt med delar där inte ens sträckningen är klar. I dagsläget riskerar Sverigeförhandlingens arbete (med höghastighetståg) att projektet med Ostlänken försenas och att arbetet med kringinvesteringar äventyras”.