Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabb insats vid brand i sommarstuga: "Började brinna i köket"

Det började brinna i en sommarstuga i Ekeby på fredagen. Ingen person kom till skada och byggnaden kunde räddas, tack vare snabb insats.

Larmet kom till SOS strax innan klockan 13 om en villabrand i Ekeby i Enhörna. Enligt uppgifter till SOS var villan helt rökfylld och det slog lågor.

När räddningstjänsten anlände visade det sig att branden inte var fullt utvecklad ännu. Rökdykare gick in i byggnaden och kunde inom kort släcka lågorna. Ingen person befann sig i huset.

– Det har startat i köket någonstans. Det har inte brunnit så mycket utan blev mest röksmittat, säger Anders Hägglund på Södertörns Räddningscentral.

Branden var släckt vid 13.26 och strax innan klockan 14 var räddningspersonalen på väg att lämna platsen. I nuläget finns det inga brottsmisstankar i samband med händelsen, enligt polisen.

■ ■ TIPSA! Är du på plats och vet mer? Kontakta redaktionen här, eller mejla [email protected]