Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smällarterror i flera stadsdelar

På söndagskvällen var det återigen dags för smällarterror i bland annat Fornhöjden, Geneta och Brunnsäng. Hundratals fyrverkerier och smällare kastades mot hus, bilar, människor och poliser.

Annons

– Först vid midnatt ebbar smällandet ut och ungdomarna går hem, säger Eva Nilsson, informatör på polisens regionledningscentral Region Stockholm.

Enligt ett ögonvittne till händelserna i Fornhöjden var människor rädda att gå förbi centrum där flera bilar skadats på grund av fyrverkerier.

Samma vittne uppger att både polis och brandkår var på plats för att släcka några däck som brann men att de hindrades i sitt arbete av ungdomar som kastade stenar och fyrverkerier mot dem. ”Rena rama kaoset”, enligt vittnet.

– Polisen kontrollerade ett antal ungdomar i det här ärendet men ingen kunde gripas. Det är ett under att ingen blev skadad. Det är såklart jobbigt för de boende i dessa områden, folk kan inte sova och blir rädda, säger Eva Nilsson.

Här följer några tidsangivelser från polisen:

18.27: Ungdomar skjuter raketer mot folk på Vatt Annas väg.

18.23: Ungdomar skjuter raketer mot folk i Lina hage.

18.41: Ungdomar skjuter raketer kors och tvärs på Klockarvägen.

21.48: Ett tiotal ungdomar skjuter raketer vid Fornbackaskolan.

23.05: Fyrverkerier och smällare hörs i Saltskog centrum.

23.15: Smällare kastas vid fotbollsplan på Porslinsvägen.

23.21 Raketer och smällare vid Brunnsängs centrum.