Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Små hjärtan spred kärlek till stora hjärtan

Alla hjärtans dag kan firas på olika sätt. Kommunens Kultur 365 gör det genom att upprepa förra årets succé när förskolebarn delade ut vykort till de äldre i Södertälje.

– Här kommer Lucia, säger en av de äldre på Artursbergs dagverksamhet när barn från Grusåsens förskola hälsade på i torsdags.

– Nej, nej, förklarar vårdbiträdet. Barnen vill överlämna ett kort till er.

Martina, 5 år, öppnar det inslagna paketet och letar fram det vykort hon själv har målat och ger det till Anders Juhl. Hon får en kram tillbaka. Mycket rörande.

– Det var roligt att ge alla hjärtans dag kort till alla gamla. Jag har skrivit mitt namn på mitt kort, säger Martina som också lussade på Artursberg i december.

Sedan överlämnade de andra barnen sina kort och som avslutning bjöd de på ”Imse, vimse spindel” och på allmän begäran därefter ”Små grodorna”.

– Vi vill i samband med ”Alla hjärtans dag” 14 februari passa på att skapa en bättre kontakt mellan barn och äldre i Södertälje, säger Lars Ahlin på Kultur 365 som har skickat färdiga vykort till förskolorna i Södertälje.

– Projektet heter ”Kära Hjärtanes” och vi vill att barnen skickar ett vykort var med en målning till alla våra äldre som har omsorg i Södertälje. På korten finns också en förtryckt text som lyder: ”Från ett litet hjärta till ett stort”.