Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutspelat för Bemström

Efter 786 tävlingsmatcher i SSK-tröjan är det färdigspelat för tidernas meste SSK:are. Stefan Bemström har bestämt sig för att karriären är över.

Stefan Bemström berättar att kroppen har hjälpt honom, eller tvingat om man så vill, att ta beslutet.

– Jag kanske skulle kunna äta voltaren och lura kroppen, men jag vill inte äta tabletter, spela hockey och sedan kanske inte kunna gå ordentligt efter karriären, inte kunna leva ett normalt liv, säger han.

Men det har inte varit helt lätt att acceptera att en elitkarriär som inleddes redan 1990

faktiskt är över.

– Jag har hållit på med elitidrott i halva mitt liv och brinner för det. Nu har det här beslutet kommit till mig, kroppen har talat om för mig att det är dags att sluta och det är klart att det har varit en jobbig tid.

Han har med sig både positiva och negativa minnen från sin långa karriär. Han berättar om hur tungt det känts de gånger som klubben har åkt ur högsta serien och om lyckan när man gjort resan åt andra hållet.

– De gånger vi har gått upp i elitserien med Södertälje är fantastiska minnen. Jag fick ju vara med om det i Leksand också och det är också ett stort minne. Men för mig är det ändå inte samma sak som att göra det här, med föreningen som jag brinner för.

Läs mer om Stefan Bemström i onsdagens papperstidning.