Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutreplik: Skyll inte på kanalbygget när omgivningen runt kanalen missköts

Slutreplik till Aydin Aho, Destination Södertälje, och Annika Linde, Samhällsbyggnadskontoret, om slussbygget och Kanalåret 2019. Läs deras replik: ”Detta menar vi med kanalåret”.

Jag tackar för repliken, men är inte nöjd med svaret. Jag har inget emot att Södertälje kommun firar att kanalen fyller 200 år. Det är trevligt att man satsar på ett jubileum med aktiviteter. Det är väl avsatt en stor summa pengar för dessa aktiviteter. Men det är inte okej att frångå sitt ansvar för att sköta omgivningen runt kanalen och hänvisa till att bygget ska vara färdigt först 2021.

Platsen är inte värd sitt namn Paradisgränd.

Att man breddar kanalen för större fartyg, har väl inget med vegetationen att göra. Fredagen den 12 juli efter min insändare var det en person från Sjöfartsverket som gjorde ett hafsjobb med slyn vid väggräcket en bit efter Västra Kanalgatan.

Det är lika illa när man kliver av bussen under bron vid hållplatsen Paradisgränd. Massor av klotter och en slänt som ser bedrövlig ut. Platsen är inte värd sitt namn Paradisgränd. Enligt svaret ni ger skall vi som bor och de som passerar med båt se detta och vänta till år 2021.

Det finns en minnesplats nedanför Mälarbron från Carl XIV Johans invigning av mötet med Mälaren och Östersjön – det är en historisk plats, men som det ser ut runt den nu skäms man. Ogräs, oklippt gräs, sly och en snuskig soptunna. Där ligger båtar och väntar på broöppning.

Södertälje har devisen att vara en turiststad. Då kan man inte vänta med att hålla kanalen stängd för insyn från promenadstråken till år 2021.

Bengt Zetterberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel