Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sluta bygga på fel sida kanalen

Varför i herrans namn planerar man, och förmodligen tillåter, nybyggnation av bostäder i Södertälje väster om kanalen? Garanterat är att 90 procent av dessa framtida boende kommer att behöva passera över kanalen i bil då Stockholm är målet.

Anmäl text- och faktafel

Dessutom har flertalet boende säkerligen två bilar som ska fram och tillbaka under dygnet denna väg. Redan nu är Ängsgatan–Oxbacksleden–Turingegatan-Holmfastvägen en enda stor parkeringsplats.

Och det under många timmar av dagen.

Kan vi få ännu fler stillastående bilar och bussar?

Lägg sedan till Birkakorset (Erik Dahlbergs väg–Birkavägen–Stockholmsvägen) Vad har kommunen för miljötänk då? Det verkar vettlöst att boende på västra sidan ska beläggas med än mer kötider bakom ratten.

Om det nu ska byggas bostäder på västra sidan så bygg en bro över Linasundet. Gärna en högbro som ej behöver öppnas i tid och otid – och lägg den vägförbindelsen runt Brunnsäng och Ronna.

Vips skulle framtida trafik flyta bättre i denna nu så kaotiska stad vad gäller framkomlighet i bil och buss. Om inte så fortsätt bebygga östra sidan där det finns trafikpåfarter för Stockholm plus närheten till Östertälje station.

Per Broängen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare