Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slut: SSK vann galen match

SSK tappade 4-0 till 4-4 i den avgörande matchen mot Piteå. Men det dröjde bara 2.46 i förlängningen - sedan sköt Petter Lindberg 5-4.

Annons

Fjärde perioden: Petter Lindberg dundrade in 5-4 efter 2.46 och räddade SSK till en tredje och avgörande match. Den spelas söndag i Scaniarinken.

Tredje perioden: SSK:s säkra ledning vändes till en mardröm på mindre än en minut. SSK åkte på två matchstraff och Piteå ett, alla efter tre tacklingar med skador som följd.

Vid ett av dessa numerära underlägen släppte SSK in reduceringen till 4-1.

Vid SSK:s andra matchstraff - Pontus Engström delade ut en knätackling - fick SSK spela med en man mindre i över fyra minuter. Det ledde till en genomklappning där Piteå smällde in tre mål på 47 sekunder och plötsligt var det 4-4.

SSK lyckades aldrig stoppa raset, laget stod handfallet och såg på och inte ens vid 4-3 reagerade tränaren Mats Waltin med en time out - den kom först efter att Piteås Magnus Isaksson soloåkt rakt genom SSK-försvaret direkt efter tekningen och kvitterat.

Andra perioden: Inte en lika bra period av SSK som den första. Laget blev stundtals med passivt i sitt försvarsspel och tappade en del aggressivitet, men räddades från ett reduceringsmål av Calle Brattenberger. SSK-målvakten storspelade och svarade bland annat för en makalös plockräddning - liggande plockade han pucken i luften på mållinjen och räddade ett givet mål. Hela Scaniarinkens publik trodde på mål och Piteåforwarden David Lindquist trodde inte sina ögon.

Anton Holm ökade på till 3-0 genom ett friläge när Piteåbackarna stod och sov - mycket fin passning där från Robin Nilsson.

4-0 kom genom styrning av Henrik Nyberg på skott från Adam Hansen.

Första perioden: SSK ledde med 2-0 efter en riktigt bra första period, raka motsatsen mot matchen i torsdags. SSK-spelarna tryckte ner Piteå under hela perioden och gick raka vägen in på mål i varje läge.

Viktigt för SSK var dock att bryta dödläget med ett ledningsmål. Det dröjde till 12.16 innan Patrik Kallmert satte 1-0, mycket snyggt framspelad av Karl Olofsson.

SSK fortsatte att trycka på efter det och 2-0 kom fyra minuter senare. Johan Skinnars lurade både en back och målvakten i en och samma rörelse och fick in pucken köksvägen, mycket snyggt.

Matchfakta

SSK:s laguppställning:

Målvakt: Calle Brattenberger (Alexander Sahlin).

Backar: Lundqvist-Lindberg, Hansen-Nilsson, Vidlund-Björklund, Eriksson.

Forwards: Holm-Weigel-Nyberg, Skinnars-Höglund-Thegel, Carlsson-Westerling-Lorraine, Kallmert-Olofsson-Engström. Andersson.