Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slut: SSK blev överkörda i seriefinalen

SSK blev utklassade med hela 0-6 i seriefinalen borta mot Västervik. Därmed tvingas laget sannolikt ta en längre väg, via playoff, för att nå kvalserien till hockeyallsvenskan. Dessutom fick SSK ytterligare en målvakt skadad.

Tredje perioden: 6-0 (0.20) Dan Pettersson (Joacim Hedblad, Victor Lindman).

Det tog bara 20 sekunder in i tredje perioden innan Västervik ökade på med ännu ett mål. SSK har tre tillfällen i powerplay för att kunna spräcka Ludvig Engsunds nolla, men ingenting funkar denna kväll och det blir inget mål för SSK denna kväll. Utklassningen stannar vid 6-0 och Västervik tar över serieledningen i allettan.

Därmed har Västervik greppet om direktplatsen till kvalserien med två omgångar kvar att spela.

Skott: 7-9.

Andra perioden: 3-0 (5.51) Jens Andersson (Viktor Lidell, Sebastian Bengtsson), 4-0 (11.22) Joacim Hedblad (Victor Lindman), 5-0 (16.33) Dan Pettersson (Victor Romfors, Sebastian Bengtsson).

Perioden hinner inte ens börja förrän Jonathan Iilahti bestämmer för sig för att bryta matchen. Målvakten fick ett tungt skott i huvudet i första perioden men fortsatte spela. Det kan vara en orsak. Nu bryter han matchen och Calle Brattenberger kastas in i sista sekund före nedsläpp.

SSK börjar andra perioden bättre än den första, och börjar hitta vägar in i anfallszonen första fem minuterna. Sedan kommer 3-0, ett skott som Calle Brattenberger inte ens såg. Mats Waltin tar time out men det påverkar inte spelet nämnvärt. SSK är skäret efter i det mesta och har enormt svårt att skapa några farliga chanser. Passningsspelet synkar inte alls och man kör fast gång på gång.

Signifikativt för spelet kommer också 4-0 oturligt, ett skott som Brattenberger räddar men bara för att styras in via Robin Nilsson. Några minuter senare spelar Västervik ut SSK-försvaret och sätter 5-0. SSK har knappt haft fem riktiga målchanser i matchen och blir totalt utklassade i den här så viktiga matchen.

Skott: 11-6.

Första perioden: 1-0 (2.34) Victor Lindman (Joacim Hedblad, Oskar Drugge), spel fem mot fyra. 2-0 (10.33) Jens Andersson (Victor Öhman).

Västervik vinner perioden klart rättvist, är bättre på allt. SSK får sina uppspel förstörda gång på gång av ett lag som spelar med högre intensitet än SSK. SSK spenderar ytterst lite tid i anfallszon, har stora problem att komma till några chanser. Har två tillfällen i powerplay i perioden men får väldigt lite uträttat. Jonathan Iilahti har börjat bra i målet och har fått rada upp avancerade räddningar, bland annat två frilägen när SSK-backarna blivit överspelade i mittzonen.

Skott: 19-8.

Inför matchen: SSK hinner inte få tillbaka Alexander Sahlin i målet efter skadan i onsdags – i stället vaktas målet av Jonathan Iilahti, med Calle Brattenberger som reserv. Sahlin är alltså inte med i truppen, som i övrigt inte innehåller några överraskningar.

Västervik kommer till spel utan oväntade ändringar i sitt lag. Samtliga spelare är tillgängliga. Målet vaktas av Ludvig Engsund.

Matchen börjar 16.00 och här kommer en sammanfattning efter varje period och matchslut.

Så här ställer SSK upp: Målvakt: Iilahti (Brattenberger).

Backar: Lundqvist-Lindberg, Hansen-Nilsson, Vidlund-Eriksson.

Forwardar: Holm-Weigel-Nyberg, Skinnars-Höglund-Thegel, L Carlsson-Westerling-Lorraine, Kallmert-Olofsson-Engström.