Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slut på gangstermålet – Hovrättens dom står fast

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Högsta domstolen (HD) tar inte upp fallet med gängmorden i Södertälje, rapporterar TV4 Nyheterna. HD beviljar inte prövningstillstånd och hovrättens dom står därför fast.

Rättsprocessen har uppmärksammats mest för att den dragit ut rejält på tiden. Först dömdes männen i tingsrätten, men där fick hela rättegången tas om efter att en nämndeman bedömts som jävig. Hundratals rättegångstimmar senare kom tingsrätten fram till samma sak igen.

Efter den tredje halvårslånga rättegången, nu i hovrätten, dömdes slutligen 17 män. Nätverkets ledare Bernard Khouri anses ha beordrat tre mord och dömdes för anstiftan till mord till livstids fängelse.

Huvudfokus i rättegångarna var mordet på K-sigge i december 2009 och ett dubbelmord sommaren därpå, där en av de dödade var fotbollsspelare i Assyriska.