Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slut: Luleå slog Kings i toppmatchen

Klara seriesegraren Södertälje Kings tar emot tabelltrean BC Luleå i en toppmatch mellan basketligans två formstarkaste lag.

Kings kommer till spel utan sina två centrar: skadade Nick Spires samt Aaron Anderson som missar matchen av personliga skäl.

Det har Luleå kunnat utnyttja i den första perioden - då Jaraun Burrows gjort inte mindre än elva poäng under korgen. Kings har ändå ändå med hyggligt poängmässigt, men efter lite slarv under slutminuten kunde gästerna göra ett litet ryck. Efter tio minuter var ställningen i Täljehallen 19-26.

I andra halvleken började Luleå bäst, men Kings kom tillbaka och ett tag var ledningen nere i fem poäng. Jaraun Burrows fortsatte att dominera, men i samma ögonblick som han gjorde sina 21:a poäng i matchen landade han illa och tvingads vila resten av perioden. När Burrows haltade av ledde Luleå med nio poäng, 32-41.

Några minuter senare hade gästerna regnat i tre snabba treor och ledde med 14 poäng, 36-50.

Ställningen i halvtid är 41-51, efter att Chris Czerapowicz satt en trea med bara några sekunder kvar.

Uppförsbacke för Kings - återstår att se om Burrows kan återvända till planen. Och om Kings kan utnyttja läget om han inte gör det.

Burrows var tillbaka i tredje perioden - men uppenbart påverkad av skadan. Han spelade åtta minuter och haltade hela tiden och gjorde inga poäng. Men även med en haltande Burrows lyckades Luleå hålla undan. Ställningen inför fjärde: 61-69.

Fjärde perioden kändes inledningsvis som en transportsträcka mot slutsignalen. Men efter sex raka poäng av Skyler Bowlin hade Kings plötsligt kontakt - 74-78.

Kings släppte dock iväg Luleå igen, och kom aldrig närmare än så. Med 2:30 var ledningen nere i fem poäng igen, men Luleå svarade med sju raka poäng och ledde med tolv med drygt en minut kvar.

Då var det förstås avgjort.

Kings förlorade till slut med 78-90.