Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slut: Kings vänder drama

Kings har tagit initiativet i semifinalserien. Men gästande Borås kan får förstärkning i Täljehallen på lördagen.

Utan Omar Krayem körde Borås offensiv fast i den första semifinalen. Men kanske är en comeback möjlig i match två. Inför matchen värmer Krayem upp med laget i Täljehallen - senast satt han på bänken i civila kläder.

Nick Spires är fortfarande på skadelistan för Kings. Och det ger Borås en fördel, åtminstone på papper, under korgarna. Med stora spelare som Christian Maråker och Mike Palm har Kings en defensiv utmaning framför sig.

– Det handlar om lagförsvar, det är det som gör att vi kan stoppa dem. Aaron (Anderson) gör förstås det stora jobbet, men det är viktigt att vi andra hjälper till så gott vi kan, säger Mike Joseph inför matchen.

Första perioden: 28-27

Poängrikt och svängigt i Täljehallen. Pat Ryan väljer att ersätta Simon Gunnarsson med Fredrik Andersson i startfemman - men Krayem kliver av efter halva uppvärmningen. Inledningsvis visar kroaten Toni Vitali vägen för Borås, men Kings guarder Skyler Bowlin och Davis Lejasmeiers tar hemmalaget in i matchen med precist skytte och smarta attacker, precis som i match ett ofta mot Maråker. En högoktanig offensiv period, Kings skjuter 71 procent och Borås 65. Bowlin, Czerapowicz och Vitali bäst med 8 poäng.

Andra perioden: 56-49 (28-27, 28-22)

Om Kings sköt bra i första perioden, så inleder laget andra med ett overkligt sänk. Sex av matchens sju första treor rasslar i - och Kings öppnar snabbt upp en tiopoängsledning. Ledningen är uppe i 14 innan Kings svalnar och gästerna vinner sista delen av perioden med 13-6. Adam Darboe visar vilja och håller nästan på egen hand kvar Borås i matchen. Guarden skjuter 7 av 14 poäng i andra perioden. Det hjälper också att Jakob Sigurdarson dränker en lång, lång trea.

Bowlin med 14 poäng för Kings, Czerapowicz 13.

Tredje perioden: 75-80 (28-27, 28-22, 19-31)

Borås vänder och tar ledningen. Anledningen: Adama Darboe och Jakob Sigurdarson. Kings klarar inte av att stoppa Borås guarder, i synnerhet inte den förstnämnde som redan är uppe i 21 poäng. Borås tog över matchen med en tidig 12-2-spurt, och läget blev inte bättre av att Bowlin via en teknisk foul drog på sig sin fjärde i matchen.

Till slut gör Borås 31 poäng på Kings i perioden. Defensivt haveri för Kings.

Fjärde perioden: 101-92 (28-27, 28-22, 19-31, 26-12)

Först kollaps i tredje. Sedan vändning i fjärde.

Och vilken vändning. Skyler Bowlin kommer in och sätter trots sina fyra foul tonen direkt. Kings höjer aggressiviteten över hela banan och har på ett par minuter återtagit ledningen. Sedan är det som om laget bestämmer sig: Borås skulle inte vinna. På fyra minuter, från strax under sju till strax under tre kvar i fjärde, gör Kings 10-2. Matchen stängs i princip när Pita drar i 97-88 med en trea. Czerapowicz poängbäst i Kings med 22, Darboe i Borås med 23.

LT-sporten rapporterar period för period från Täljehallen.