Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SLUT: Förlust - och rött kort

Med tre raka förluster i ryggen ställdes Syrianska på lördagseftermiddagen mot en skräckmotståndare - Häcken. Och avslutningen blev en mardröm. Häcken satte 1-2 i 93:e minuten.

Annons
Sharbel Touma i fjolårets hemmamöte med Häcken.

Katastrofal avslutning för Syrianska, allt som inte får ske, det händer.

Först slår Lolo Chanko två riktigt svaga felpassningar inom loppet av en minut. Den andra leder till att René Makondelé kan sätta avgörande 1-2.

Och sedan tappar en frustrerad Haris Skenderovic fattningen. Inom loppet av 20 sekunder drar han på sig ett gult kort och blir sedan utvisad.

Matchtext kommer inom kort.

85: Efter bara tre minuter på planen träffar spanjoren Gondra ribban!

82: SFC gör sitt sista byte, Marcos Gondra Krug ersätter Saleh.

73: Mourad kliver in i stället för Aganovic, som inte fått till spelet i dag. Syrianska har annars helt klart övertaget nu. Ska vi få se en ny vändning till 2-1?

59: MÅÅÅL! Syrianska är tillbaka i matchen - och det är hemvändaren Louay Chanko som kvitterar. Yussuf Salehs hörna boxades ut av Källqvist i Häcken-målet, men inte bättre än att Chanko kunde komma rätt till bollen utanför straffområdet. Egentligen missar han halvvolleyn, men bollen tar i marken och blir till en perfekt lobb i mål. Något turligt, men Syrianska får ett lyft av målet.

53: Özcans nästa drag. Yasar ersätter Felic. Waris Majeed hade ett riktigt bra läge att göra 0-2, men Staw sträckte ut och räddade med tåspetsen.

Syrianska sparkar igång andra halvlek. Inga byten.

Halvtidsvila: Första halvlek var egentligen en blek tillställning sett till spelkvaliteten. Syrianska började piggt, men tappade efter inledningen fart, spel och som det verkar även självförtroende. SFC:s spel har mest bestått i långa, höga bollar mot Admir Aganovic. Etablerat spel på offensiv planhalva har varit sällsynt. Bakom det ligger ett slarvigt passningsspel. Bollarna sitter alldeles för ofta bakom medspelarna eller på fel fot i trängda lägen.

Özcan Melkemichel fick en tillsägelse av fjärdedomaren efter en dryg halvtimme. Managern var upprörd på domaren efter en rad svajiga domslut, som inte gynnade hemmalaget.

Ericssons frispark var egentligen det enda att minnas från halvleken.

Det Syrianska ska ta med sig är att Häcken har svårt att hitta uppspelen via mittfältet. SFC håller laget kompakt och tvingar Göteborgslaget ut på ytterbackarna, som inte alls är lika skickliga som Lewicki, Drugge och Ericsson i mitten.

43: MÅL! Häcken gör 0-1 i halvlekens slutminuter. Snacka om kalldusch. Gästerna fick ett drömläge 20 meter ut, mitt framför målet, sedan Johan Arneng gått in ovårdat på Martin Ericsson. Ericssons replik? Han knorrade in bollen i Staws högra kryss.

13: Häcken måste byta tröjor, från orange till svart. Bra där. En hygglig start av Syrianska, särskilt första fem minuterna var hemmalaget inspirerat. Saleh hade ett bra avslut. Touma har också varit nära att frispela Aganovic. Men: Häcken är farliga och svårmarkerade i straffområdet.

Saleh och Chanko gör alltså comeback efter skador - och Alexander Michel spelar sin första allsvenska match som högerback.

Lagen är strax på väg in. Syrianskas laguppställning har ni till höger. Värt att veta är att Skenderovic och Bååth (som börjar på bänken) missar nästa match vid en varning.

I Häcken är viktige mittfältaren Dominic Chatto något överraskande bänkad.

Syrianska har efter den fina starten med en seger och en oavgjord åkt på tre raka förluster, samtidigt som laget råkat ut för flera skador.

Ytterbackarna har varit ett problem och i dag petas Gabriel Somi till förmån för mittfältaren Alexander Michel - allt för att få in en högerfotad back till höger.

Lolo Chanko, Sharbel Touma och Yussuf Saleh har smärre skadebekymmer, men kommer att starta matchen.

Suleyman Sleyman, Isa Demir, Rabi Elia och Besim Kunic är skadade, nye Matthew Mbuta från Kamerun är inte spelklar.

Häcken har gjort några fantastiska matcher, där 5–0 mot Malmö är den klart bästa, men kommer ändå till Södertälje med två raka förluster (Kalmar och IFK Göteborg). Senaste målskytten, mittbacken Mattias Östeberg är avstängd. Annars är truppen fylld av nya och gamla stjärnor. Och Häcken passade Syrianska synnerligen illa i fjol. Två brakförluster, 1-5 och 0-4, är inget för spelarna att minnas.

Håll koll på: Laget må ha skadeproblem i backlinjen, men framåt finns det en del intressanta typer i Syrianska. Som göteborgaren George Mourad. Anfallaren lär säkert komma in i matchen och borde närma sig formen.

Gästerna spelar snabbt och fyndigt, gärna på kontring. Anfallaren Waris Majeed har redan gjort fyra allsvenska mål.

Följ korta rapporter från viktiga händelser och få en halvtidsanalys här på LT.se. Kortare reflektioner även på twitter: @LT_Sjolin.

Syrianskas laguppställning

4-2-3-1: Lasse Staw - Alexander Michel, Haris Skenderovic, Omar Jawo, Alex Pereira - Louay Chanko, Johan Arneng - Sharbel Touma, Dinko Felic, Yussuf Saleh - Admir Aganovic.

På bänken: Dwayne Miller, Marcos Gondra Krug, Özgur Yasar, George Mourad, Anders Bååth, Gabriel Somi, Obie Etie Ikechukwu.

Annons