Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SLUT: Borås-Kings 81-68

Dags för tredje SM-semifinaler mellan Borås och Södertälje Kings. Kings leder med 2-0 i matcher. Borås stjärna Omar Krayem har värmt upp, men det verkar tveksamt om han kan spela. Här kommer LT med uppdateringar efter varje period.

Period 1: 18-18

Borås började bäst, satte matchens första poöäng och gick ifrån till 8-3. Vid 11-6, efter att Adama Darboe satt en trea, kom dock en sån där sekvens som hemmalaget inte har råd med. Efter att Davis Lejasmeiers tagit sig in på korgen och lagt i två poäng tappade Borås bollen i uppspelsfasen två gånger om och vips så var ställningen 11-12. Sedan följdes lagen åt till 18-18. Skyler Bowlin (7) poängbäst i Kings. Toni Vitali (5) i Borås.

Period 2: 28-36 (18-18, 10-18)

Kan man slå spiken i kistan på en basketmatch redan efter en kvart? Nej, det kan man förstås inte. Men när Davis Lejasmeiers skickade iväg en perfekt passning som Aaron Anderson fångade i luften för en alley oop-dunk fram till 30-20 till Kings kändes det i alla fall som en rejäl markering. Innan dess hade Kings inlett perioden med dess sju första poäng efter krampaktig anfallsspel av Borås där man tog aviga avslut och dessutom slarvade med bollen. I slutet av perioden bjöd Anderson på en alley opp, den här gången med en enhandsdunk, framspelad av Bowlin. Bowlin (9), Anderson (8) och Dino Pita (7) har gjort flest poäng i Kings. Christian Maråker har satt 12 för Borås – men isländske stjärnan Jakob Sigurdarsson är nollad så här långt. Och det snabba attackspel som Borås Mike Palm efterlyste inför matchen har vi inte sett någonting av – det här är Kings matchbild till hundra procent.

Period 3: 50-55 (18-18, 10-18, 22-19)Kings fick matchen precis dit man vill i början av perioden, satte press på Borås i rätt lägen, fick i sina skott och gick ifrån till ledning med 12 poäng, 44-32. Men det blev en stökig och bökig period med mycket slarv och Borås gav sig inte utan jobbade sig in i matchen. Ett tag var ledningen nere i två poäng, 50-48. Men Kings satte sedan fem raka innan Jakob Sigurdarsson avslutade perioden med att sätta ett skott på slutsignalen. Toni Bizaca är nu poängbäst med 12 för Kings. Maråker har satt 16 för Borås.

Period 4: 81-68 (18-18, 10-18, 22-19, 31-13)

Borås vände snabbt i slutronden. Mike Palm skickade i en trea direkt och satte fart på hemmalaget som redan efter att par minuter hade tagit över ledningen (58-56). Kings svarade visserligen två gånger – tre straffkast av Toni Bizaca och en trea av Dino Pita – men sedan gjorde Borås ett ryck med sju raka poäng, från 61-62 till 68-62. Och marginalerna började gå emot Kings, som slutade göra poäng. Davis Lejasmeiers missade två straffkast och Kings missade flera avslut i rad efter det. Med 2.40 kvar ledde Borås med åtta poäng. Och när Sigurdarsson med två minuter kvar skickade i en lång-lång trea som gav hemmalaget ledningen med elva poäng var segern nära. Försvaret var förstås inte på topp, men Kings stora problem när hemmalaget sprang ifrån var att man inte gjorde poäng.