Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slöhet och inkompetens bidrog till S valförlust

Socialdemokraterna i Södertälje skyller förlusten i kommunalvalet på Stefan Löfvens (S) vägran att erkänna Seyfo. Visst det är illa och har säkert haft stor betydelse men det krävs bara en gnutta självrannsakan för att hitta fler tunga skäl till att det gick som det gick.

Anmäl text- och faktafel

Här kommer några tips:

• Ta till exempel den sedan länge eftersatta och hårt kritiserade äldreomsorgen. Där lovade de rödgröna, åtminstone före valet, en satsning på ytterligare 24 miljoner kronor över tre år. Ett belopp som i sammanhanget inte lär räcka särskilt långt.

• Så har vi skandalen i Telge bostäder med renoveringen av Fornhöjden. Där ”försvinner” nästan 250 miljoner kronor på grund av ren slöhet, dumhet och inkompetens. Dessutom, verkar det, utan att någon ställs till svars! Att ”trolla bort” 250 miljoner ur ett kommunalt bostadsbolag utan att det påverkar hyresgäster och andra skattebetalare negativt går förstås inte. Att påstå något annat är en ren och skär lögn.

Det är alltså ett drygt tio gånger högre belopp som slösats bort i Telge bostäder än vad som satsas ytterligare på äldreomsorgen! Jämförelsen blir hårresande.

Tänk på det socialdemokrater, så kanske ni förstår varför det inte gick så bra i valet.

Björn Brunnberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare