Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Släppte en fis – fick rött kort: "Konstigaste jag varit med om"

En rökare i krysset har du hört talas om – men inte det här. Adam Lindin Ljungkvist, 25, fick rött kort efter att ha släppt en fis på planen. – Domaren sa att det var osportsligt uppträdande, säger Adam till LT-sporten.

Den minst sagt ovanliga händelsen inträffade i fredags kväll, i division 7-matchen mellan Järna SK:s reservlag och Pershagens SK. Matchen var nästan slut och avgjord sedan länge. Då sker det som ingen räknat med.

Pershagens vänsterback Adam Lindin Ljungkvist väljer att släppa en hög och rejäl brakare – varpå domaren plockar fram kortleken och ger spelaren dennes andra gula kort i matchen.

– Jag behövde fisa, jag var dålig i magen. Så jag släppte en brakskit helt enkelt. Då fick jag två gula kort och sedan rött. Ja jag blev chockad, det är det konstigaste jag varit med om på en fotbollsplan, säger Adam Lindin Ljungkvist som fick lämna planen utvisad.

Enligt matchrapporten hade Adam fått ett gult kort tidigare i matchen, redan i den 65:e minuten. Det är dock inget han hade koll på själv.

– Det är möjligt att jag hade fått ett gult, men det är inget jag minns att jag fick. Men ändå, att få sitt andra gula för att man fiser. Jag kan inte fatta det. Och folk som var där säger att det är det sjukaste de sett, säger Adam som knappt själv kan hålla sig för skratt över händelsen.

– Jag frågade domaren, ”vadå får man inte lufta på sig själv?”. ”Nej” svarade han. Sen efteråt så skulle jag snacka med honom, men då ville han ta det sen, och jag var bara sur så jag har inte pratat med honom, säger Adam Lindin Ljungkvist.

Han har ingen aning om hur domaren uppfattade det, men har en teori.

– Han kanske trodde att jag pruttade i handen och kastade fisen mot honom. Men det gjorde jag inte, säger Pershagenspelaren Adam Lindin Ljungkvist.

Den galna historien bekräftas av motståndarlagets tvåmålsskytt Kristoffer Linde.

– Jag stod en bra bit därifrån men jag hörde fisen högt och tydligt. Det underligaste jag har sett på planen, och då har jag ändå spelat fotboll sedan jag var åtta år, säger Kristoffer Linde.

Domaren, Dany Kako, bekräftar att Adam Lindin Ljungkvist mycket riktigt fick gult kort för att ha fisit på planen. Men inte för fisen i sig.

– Jag uppfattar det som att det är en provokation mot en annan spelare. Han gör det med flit och det var ett olämpligt uppträdande. Därför fick han gult kort.

Men det är väl tillåtet att fisa på planen, eller?– Haha, ja ja. Nej man får inte gult kort för att fisa på planen, skrattar Dany Kako.

Och Dany Kako har varit med om det mesta, visar det sig. För honom var det inte någon unik händelse.

– En gång var det en spelare som ställde sig och kissade bredvid planen. Då blev det också gult kort.