Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Släpp in kompetens i köket

Annons

Varför använder man inte all fantastisk kunskap som många kvinnor, från massor av olika nationaliteter, besitter?

Anmäl text- och faktafel

Ofta talar man om dålig mat i skolor och äldrevården samtidigt som man löpande nämner miljö och köttätande. Jag förstår också att det kan uppfattas som en så kallad kvinnofälla att ställas vid spisen men i dag är faktiskt kockyrket ett välmeriterat och på sikt rätt välbetalt yrke.

Vi skulle få helt fantastiska utbud av vegetariska rätter, vi skulle få äta fisk på ett sätt som många barn verkligen skulle gilla och en mängd olika matbröd. Pensionärer skulle få en smakupplevelse till det positiva hållet snarare än vissa skräckexemplar som serverats.

Det skulle ge utländska kvinnor en möjlighet till en karriär och vi är många som skulle vilja lära oss också i matkurser till exempel.

Sluta att slösa bort sån här fin kunskap, sluta upp att tvinga dem som inte vill till arbeten som kanske varken passar eller är rent slöseri av någons skicklighet.

Många svenskar behöver verkligen få upptäcka vällagade grönsaksrätter för vi har tyvärr inte tillnärmelsevis samma erfarenheter och smak. Dessutom finns idag grönsaker och torrprodukter vi inte ens vet hur vi ska tillaga.

Har själv lärt mig laga mycket mat från Mellanöstern och den har förändrat min kost helt. Verkligt underbart!

Hoppas vi får fler restauranger med varierat utbud också, det har efter många år kommit ett par men fler behövs och även mer utländsk streetfood vore underbart.

Snälla kommun, ordna det här!

Hungrigt sugen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare