Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slaktarn tipsar om skräckisar

Till alla dem som i helgen vill ha en ursäkt att hoppa närmre personen bredvid i soffan har Marcus Rondahl på Carlssons kött chark ett par skräckfilmstips.

Marcus första tips är Eden lake från 2008. Den handlar om ett par som konfronterar ett ungdomsgäng på sin semester, vilket får våldsamma konsekvenser.

– Den är en lite djupare rysare och är inte en ”hoppa till”-film. Jag gillar såna filmer mer än de som är förutsägbara.

Med undantag av den filmen så tycker Marcus mest om lite äldre skräckfilmer. Hans andra tips är den första halloweenfilmen från 1978 som handlar om mördaren Michael Myers.

– Den har en kultstämpel och är läskig eftersom han är en tystgående seriemördare. Det är de ensamma, psykotiska seriemördarna som är läskigast av alla skräckfilmsmonster, säger Marcus.

Hans tredje tips är A Nightmare on Elm Street som kom 1984, där mördaren är Freddy Krueger.

– Det är Johnny Depps första film, som han slog igenom med. Den är också en kultfilm.

Förutom dessa tycker även Marcus om Stephen King-filmer, som han kollade på när han var yngre. Favoriterna bland dem är The Shining, Carrie och It.

– Filmerna på Stephen Kings böcker har satt sina spår, säger Marcus. De är otäcka.

Har du ett eget tips på en läskig skräckfilm? Skriv en kommentar.