Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slag mot svaga att missbruka handikapplatser

 Parkeringsplatser för rörelsehindrade missbrukas. Inte det största problemet här i världen, men tråkigt för de drabbade.

Allt oftare ser jag bilar utan synligt tillstånd. Ingen av de som går till och från bilen har problem att röra sig. Man går ibland raskt. Man verkar parkera så nära det går för att slippa gå extra, fast man kan. Det har funnits andra platser nära, men nej, man maximerar helt ogenerat sin egen bekvämlighet på bekostnad av andras trängande behov. Det är så lågt att slå på de som är svaga, de som faktiskt har svårt att röra sig och som har både reglerna och moralen på sin sida.

Jag har ibland pratat med berörda. I bästa fall är det ”men jag skulle bara”. Man struntar i att någon, någon med tillstånd, fick hanka sig fram längre till butiken. Andra blir arga, trots att de gör fel och inte kan skylla på något. Det borde inte behövas poliser i varje hörn, man bör inte göra fel bara för att man kan och bara en svag stackare ser en. Någon sade: ”Jag går och flyttar bilen om någon behöver platsen.” Men de som ser att platsen är upptagen och just därför bara åker förbi? Hur ser ni dessa?

Alla som felar är inte unga och felen varierar, men synen på platserna och på bevisen verkar ha försämrats! Jag försöker prata med de jag råkar se som står på en plats men inte visat något bevis eller de som visat bevis men som helt uppenbart inte har några som helst problem att röra på sig. Jag önskar att fler vänligt men bestämt vågar göra samma sak.

Reglerna är ganska enkla och självklara, men kan till exempel läsas på Transportstyrelsens hemsida.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel