Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skytten i Nykvarn häktad för flera brott

Mannen greps i Vagnhärad misstänkt för vapenbrott, men han misstänks också ha skjutit mot en man i Nykvarn morgonen innan. Nu visar det sig att han använt ett luftvapen.

Tidigt på morgonen onsdag den 30 mars kallades polisen till en lägenhet på Norra stationsvägen i Nykvarn. En man som bodde där hade ringt sedan två personer försökt ta sig in i hans lägenhet och när han motat ut dem ska en av dem ha skjutit mot honom.

Till en början pratade polisen om att ett kulvapen använts, men beskrev mannens skador som lindriga. Han behövde inte föras till sjukhus. Men när mannen häktades nyligen beskrevs vapnet som ett luftgevär. Skottet ska ha träffat i magen och betecknas som misshandel.

Nästa natt greps en 26-årig Södertäljebo vid ett förråd i Vagnhärad där polisen misstänker att han tillsammans med en annan man höll på att bygga om startpistoler till skarpa vapen.

Han åtalas också för ett fall av grovt vapenbrott i februari i år. Mannen greps då av polisen och en skarpladdat pennpistol hittades på platsen.

26-åringen nekar till de båda vapenbrotten, men har erkänt misshandeln. Han förklarade dock under häktningsförhandlingen att han kände sig hotad av den skjutne mannen som slagit honom och jagat honom ned för en trappa innan skottet.

Läs även: Nykvarnsskytten gripen i natt

Man skjuten i Nykvarn