Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyttekungen lämnar Spaif för Hammarby

Spaif åkte ner till division tre. Men lagets skyttekung spelar i division ett nästa säsong.

Forwarden Erik Linbro följer inte med Spaif ner i trean.

Den 20-årige före detta SSK-junioren, som hade ett try out-kontrakt med SSK under försäsongen i fjol och som gjorde 55 poäng (32 mål) på 35 matcher för Spaif tar i stället ett kliv uppåt i seriesystemet och forstätter karriären i Hammarby, meddelar Stockholmsklubben på sin hemsida.

I Hammarby blir Linbro lagkamrat med en annan SSK-fostrad före detta poängkung från Spaif - Benjamin Blomberg, 24, som även var Hammarbys främste offensiva spelare den här säsongen med 57 poäng (25+32) på 38 matcher. I klubben finns också Huddingefostrade före detta SSK-juniorerna Jonathan Tärnblom och Anton Molnar, som Erik Linbro spelat med i SSK:s J20-lag.

Hammarby slutade i år tvåa i den östra vårserien i hockeyettan och fick spela playoff till det allsvenska kvalet, där man åkte ut i första omgången efter två raka förluster mot Troja/Ljungby.