Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyttekungen lämnar Spaif för Hammarby

Spaif åkte ner till division tre. Men lagets skyttekung spelar i division ett nästa säsong.

Annons

Forwarden Erik Linbro följer inte med Spaif ner i trean.

Den 20-årige före detta SSK-junioren, som hade ett try out-kontrakt med SSK under försäsongen i fjol och som gjorde 55 poäng (32 mål) på 35 matcher för Spaif tar i stället ett kliv uppåt i seriesystemet och forstätter karriären i Hammarby, meddelar Stockholmsklubben på sin hemsida.

I Hammarby blir Linbro lagkamrat med en annan SSK-fostrad före detta poängkung från Spaif - Benjamin Blomberg, 24, som även var Hammarbys främste offensiva spelare den här säsongen med 57 poäng (25+32) på 38 matcher. I klubben finns också Huddingefostrade före detta SSK-juniorerna Jonathan Tärnblom och Anton Molnar, som Erik Linbro spelat med i SSK:s J20-lag.

Hammarby slutade i år tvåa i den östra vårserien i hockeyettan och fick spela playoff till det allsvenska kvalet, där man åkte ut i första omgången efter två raka förluster mot Troja/Ljungby.