Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyttekungen en av flera som stannar

På torsdagsmorgonen berättade SSK att Robin Nilsson förlängt med klubben. Men samtidigt visar en titt på lagets trupp just nu att ytterligare namn är officiellt klara för spel i allsvenskan med SSK.

I den aktuella trupp som SSK presenterade efter att man skrivit nytt kontrakt med Robin Nilsson fanns inte mindre än fem namn vars status inför nästa säsong inte var allmänt känd sedan tidigare.

Det handlar om backen Adam Hansen och anfallskvartetten Anton Holm, Henrik Thegel, Henrik Nyberg och Patrik Kallmert. Senare på dagen adderades ännu ett namn till listan, när klubben gick ut med att backen Jonas Vidlund blir kvar.

Officiellt är nu också, även om LT redan tidigare har berättat det, att Karl Olofsson, Johan Skinnars och Lucas Carlsson stannar i klubben.

Hetaste namnet är kanske lagets poängkung, 25-årige Anton Holm, som gjorde 60 poäng (36+24) på 48 matcher. Holm, hockeyfostrad i Nacka, gör sitt andra försök i hockeyallsvenskan. Han kom till SSK efter att ha haft en ganska anonym roll i BIK Karlskoga under två säsonger

- Det har väl varit klart sedan vi gick upp i princip. Det ska bli kul att vara med den här säsongen och förmodligen även nästa, säger han till LT om att han blir kvar i klubben.

- Nu är målet att börja en ny resa och se vart det bär. Personligen ser jag fram emot att få en ny chans i allsvenskan och att få den chansen med stora delar av det lag som gick upp. Det blir spännande och intressant. Jag tror att vi har bra chanser, de allsvenska lag vi mötte i kvalserien vann ju ändå en hel del matcher i allsvenskan och vi spelade bra mot dem, säger han.

21-årige Patrik Kallmert debuterade i SSK i allsvenskan redan säsongen 2013/14 men det är först den här säsongen han har tagit plats på allvar. I kvalet svarade han för sex poäng på 18 matcher.

- Jag hade ju ett kontrakt som var plus ett, så det fortsatte att gälla. Men vi har pratat lite om framtiden och jag ville vara kvar och de hade samma tankar, så det var var ett positivt snack. Nu vill jag fortsätta att utvecklas på det sätt som jag gjort i division ett, fortsätta att ta kliv och etablera mig mer i laget, säger han till LT.

25-årige Jonas Vidlund är fostrad i Huddinge och kom till SSK från Åker/Strängnäs inför omstarten i division ett.

- Det känns jättekul och alldeles självklart att man vill vara med på den fortsatta resan. Jag ska fortsätta spela som jag gjort denna säsong men försöka få fram min skridskoåkning ännu mer. Börja från grunden med ett stabilt försvar och försöka bidra till offensiven, säger han till klubbens hemsida.

22-årige Adam Hansen är en egen produkt och en av två spelare (den andra var Lucas Carlsson) som stannade efter nedflyttningen för att vara med och spela tillbaka laget igen.

21-årige Henrik Nyberg, hockeyfostrad i Stocksund, kom till SSK från Björklöven där han gjorde 29 matcher i hockeyallsvenskan. Han har även spelat allsvenskt för Djurgården. Nyberg bildade SSK:s vassaste kedja tillsammans med Fredric Weigel och Anton Holm under den gångna säsongen.

26-årige Henrik Thegel, ursprungligen från Gävle, har tidigare spelat allsvenskt för Oskarshamn, Sundsvall, Tingsryd och Vita Hästen - totalt 151 matcher och 47 poäng - utan att få sitt definitiva genombrott. Nu får han en ny allsvensk chans med SSK.

LT har tidigare skrivit om de spelare som SSK vill ha kvar från senaste säsongens trupp. De enda namn som nu saknas på den listan är Sebastian Höglund och Fredric Weigel.

Läs mer: Stannar i SSK - "det var ett lätt val"

Läs mer: Sahlin först att förlänga

Läs mer: SSK:s första värvning

Läs mer: SSK säger hej då till elva spelare

Läget i laget

SSK:s trupp just nu:

Målvakt: Alexander Sahlin.

Backar: Petter Lindberg, Olov Lundqvist, Marcus Bohman, ny från Timrå, Jonas Vidlund, Robin Nilsson, Adam Hansen.

Forwardar: Lucas Carlsson, Johan Skinnars, Jonas Westerling, Karl Olofsson, Henrik Nyberg, Anton Holm, Patrik Kallmert, Henrik Thegel.

Spelarna som lämnar SSK:

Målvakter: Calle Brattenberger, Jonathan Iilahti.

Backar: Paul Eriksson, Fredric Larsson, Tobias Björklund, Marcus Lundberg.

Forwardar: Christofer Blid, Pontus Engström, Johan Lorraine, Daniel Andersson, Oskar Carlsson.