Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyler förde Kings till fjärde guldet

Att vinna SM-guld var den stora anledningen till att Skyler Bowlin kom till Södertälje. Så blev det också – och amerikanen var poängbäst i final fyra och utsågs till slutspelets mest värdefulle spelare.

Pointguarden Skyler Bowlin fick göra just det han siktade på när han skrev på för Södertälje Kings – vinna SM-guld.

Målet uppnåddes efter en jämn och tuff fjärde final där Kings till slut vann med tre poäng, 63-60, på bortaplan i Stadium arena.

– Det här var anledningen till att jag ville komma till Södertälje. När jag kom sa coachen att vi skulle jobba hårt, jag skulle utvecklas och vi skulle vinna. Det har varit vårt mål hela säsongen och att uppfylla det, det är otroligt, säger Skyler Bowlin.

– Som idrottsman är detta den bästa känsla du kan ha. Det går inte att beskriva, jag är så stolt över grabbarna i laget.

Alla fyra finalmatcherna har varit jämna – men i slutändan har Kings stått som segrare och Kings blev första lag i svensk baskethistoria att vinna en SM-final i fyra raka matcher.

Torsdagens final blev inte någon högkvalitativ match, i stället turades lagen om att rada upp missade skott. Efter halva matchen hade lagen bara mäktat med att göra 41 poäng tillsammans, Kings ledde då med 21-20 och ingen spelare hade gjort mer än åtta poäng.

– Vi kämpade ner dem. Vi lyckades stoppa dem i slutet och ja, vi vann. Det var ofattbart. Det har varit väldigt jämna och tuffa matcher, men vi lyckades helt enkelt sätta fler skott än dem i slutändan, säger Skyler Bowlin.

Det var till slut han som visade vägen för Kings. Bowlin blev poängbäst i matchen med 21 poäng och utsågs till slutspelets MVP, mest värdefulle spelare.

– Det känns jättebra, självklart. Men det är mina lagkamrater som ska ha beröm, de passade bollen, de jobbade för att jag skulle kunna göra poäng. Och den här guldmedaljen är det viktigaste, den överträffar allt, säger Bowlin.

Kings tar alltså klubbens fjärde raka SM-guld, och Bowlin hyllar klubben.

– Det är en dynasti. Jag önskar att jag hade varit med tidigare säsonger, men det jag vet är att det är en fantastisk klubb med fantastiskt ledarskap, från Robban (Andersson, klubbdirektör och sportchef) ner till våra fantastiska assisterande tränare, säger Bowlin.

Huvudcoachen Vedran Bosnic var givetvis sprudlande glad efter matchen.

– Four golds! Fyra! jublar han. Härlig känsla. Det jag känner mest är hur otroligt det är att det kommer en massa spelare till oss i augusti, hur vi jobbar stenhårt tillsammans och utvecklas tillsammans och nu är mästare, säger Vedran och fortsätter:

– Vi har jobbat för det här hela säsongen. Jag vet inte vad mer jag ska säga. Jag saknar ord, säger coachen.

Som trodde att den låga poängen i matchen – 63–60, och bara 21–20 efter halva matchen – berodde på spelarnas fysiska utmattning.

– Du kunde se att spelarna var slitna, att det har varit en lång säsong. Samtidigt var det bra försvarsspel från båda lagen. Men vi hade tålamod och bra tajming, säger Vedran.