Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyler Bowlin ledde Kings till guldläge

Nu är det guldläge, Kings. Ännu en gång visade laget kyla i slutperioden – och ledda av Skyler Bowlins mästerliga 30-poängsinsats kopplade Kings ett 3–0-grepp i finalen.

Skyler Bowlin ser ut att bli Södertälje Kings guldmakare den här säsongen.

Den amerikanske pointguarden inledde finalserien med 25 respektive 16 poäng.

I går stod 26-åringen för säsongsbästa 30 poäng när Södertälje Kings drygade ut ledningen till 3–0 i matcher via seger med 73–68 i Norrköping.

– Skylers skott, de är ju avgörande. Vi förtjänar att ha 3–0. Vi visar verkligen hur tuffa vi är och vilka krigare vi är i det här laget, sade lagkamraten Mike Joseph.

I en match där känslorna var heta höll sig Skyler Bowlin kyligast av alla. Under de två avslutande minuterna var det också han som stod för de avgörande spelen.

Först när Bowlin med 1.41 kvar kom av en screen och med ett hoppskott skickade

i 68–66. En riktig dolkstöt.

Sedan den avgörande: att Bowlin hoppade in och rev en defensiv retur ur Joakim Kjellboms händer. Och att centern i samma moment åkte på både en osportslig foul och en teknisk foul för protest.

Tre kast för Bowlin, som gjorde 66–70, och Kings boll vid sidan.

– Jag kommer inte ihåg något av spelen. För att vara ärlig. Först hade jag hade lite utrymme och tog skottet. Tacksamt nog gick det i. Sedan var det lite tur med tajmingen. Och trevligt att få några gratispoäng från straffkastlinjen, sade Skyler Bowlin.

Kings dikterade villkoren i den första halvlek. I grund och botten med en strålande defensiv insats.

Under matchens 20 första minuter höll Kings hemmalaget på endast 26 poäng.

Men Norrköping tog sig in i matchen i tredje perioden. Mycket tack vare ett plötsligt vasst trepoängsskytte, Tim Schüberg var en av flera som satte tunga skott.

– De tog bort en del och hade mycket energi. Men vi måste matcha den energin, så att vi kan hålla avståndet om vi leder, sade Bowlin.

Ni lade mycket fokus på domarna. Kan det ha påverkat?

– Det kan ha varit det. En del av det. Vi måste hålla oss fokuserade – oavsett vad som händer i matchen.

Men Kings svarade – och avslutade återigen matchen urstarkt.

– Det har laget gillar att vinna. Vi vill göra det till varje pris. Vi fortsätter att kämpa oavsett vad, sade Bowlin.

3–0 i matcher. Blir det ett guldparty på torsdag?

– Jag hoppas det. Men det är inte läge att slappna av på något sätt nu. Vi ska fortsätta göra exakt det vi gjort i tre matcher.

Mike Joseph var tydligare:

– Vi vill inte ha fler matcher. Vi vill ta död på det här så fort som möjligt.