Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skulle få trygghetslarm – antastades

En brukare med trygghetslarm ska ha blivit sexuellt ofredad av en larminstallatör. Nu är händelsen lex Sarah-anmäld.

Det var i mitten av februari som en kvinnlig brukare inom Södertälje kommuns hemtjänst behövde hjälp vid installation av trygghetslarm.

Kommunen skickade en larminstallatör som enligt brukaren ska ha begått kränkande handlingar gentemot henne.

Brukaren ska bland annat ha blivit sexuellt ofredad. Nu har kommunen lex Sarah- anmält händelsen.

– När en brukare far illa har vi en skyldighet att anmäla, säger Caroline Wenner, resultatområdeschef i kommunens hemtjänst.

Hon kan av sekretesskäl inte gå in närmare på vad som har hänt, men menar att kommunen vidtagit åtgärder efter händelsen.

– Personen arbetar inte längre kvar i vår verksamhet, säger hon.

Kommunen har även erbjudit den drabbade kvinnan samtalsstöd. Brukaren blev väldigt illa berörd av det som hände och hon har själv polisanmält larminstallatören.

I lex Sarah-anmälan står det att personal upptäckt att flera brukare drabbats. Men detta är något som Caroline Wenner tillbakavisar.

– Installatören har besökt flera brukare, men det har inte inkommit några rapporter till oss om att något liknande ska ha hänt hos dem, säger Caroline Wenner.