Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Skriken från isen var knappast från rådjur"

Det var knappast ett skrikande råddjur ute på Hökmossbadets is som orsakade ett större räddningspådrag under natten mot lördagen. Det troliga var att det var kvinnoskrik.

Annons

Som LT berättat sattes ett större räddningspådrag med helikopter in vid Hökmossbadet i Nykvarn natten mot lördag efter att larm kommit in vid 00.10 om panikslagna kvinnoskrik utifrån isen.

Lite senare på natten spekulerade polisen om det kunde ha rört sig om ett rådjur som orsakat drunkningspådraget.

Men det är inget som tyder på det. Räddningstjänsten anlände platsen och sökte noga av isen liksom en helikopter som strök över området i jakten på en vak. Men ingen vak upptäcktes.

– Det finns ingen vak i sjön och dessutom är det 25 centimeter tjock is. Vi har heller inga uppgifter om något rådjur alls i vår rapport, så jag vet inte var det kommit ifrån, säger Roger Magnusson, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Istället riktas brandkårens misstankar åt ett annat håll.

– Det enda man påträffade som lät sannolikt var en högljudd fest i närheten och det ligger närmast till hands att misstänka att det kom därifrån, säger Roger Magnusson.