Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skottskadad vittnade om Oasenmorden

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Han slängde sig på golvet intill Eddie Moussa när mördaren klev fram med sitt automatvapen.
– Jag trodde att min sista stund var kommen, säger 53-åringen, som träffades av flera rikoschetter.

53-åringen befann sig inne på Oasen samma kväll som bröderna Yaacoub och Eddie Moussa sköts ihjäl. Igår kallade åklagarsidan honom att vittna om de dramatiska scenerna.

53-åringen berättar att han anlände till klubben strax före två på natten för att träffa vänner och prata fotboll.

– Jag reagerade på att nödutgången var olåst, det brukar den inte vara, säger 53-åringen.

Han satte sig i soffan och ropade efter en stund på Eddie, som gick fram till honom.

Då klev två maskerade svartklädda personer in genom nödutgången.

Pistolmannen gick snabbt fram till Yaacoub och började skjuta. Den längre personen med automatvapen gick mot Eddie, som kastade sig ner bakom soffan.

Det gjorde även 53-åringen, alldeles intill Eddie. Mördaren sköt skurar mot Eddies rygg, ett dussin rikoschetter träffade 53-åringen i huvudet, skuldran och ryggen.

– Det var de längsta sekunderna i mitt liv, jag väntade på att nästa kula skulle vara för mig. När det slutade så visste jag inte om jag levde eller var död. Men jag insåg att det var inte mig de var ute efter, säger han.

53-åringen hade i övrigt inga detaljerade minnesbilder av händelsen.

När han stapplade ut blodig ur lokalen hjälptes han in i en bil av en nära vän till Yaacoub för att föras till sjukhuset samtidigt som brödernas kroppar låg kvar i lokalen.

Vännen, en 39-åring, satt vid samma spelbord som Yaacoub inne på Oasen när morden skedde.

Samma 39-åring satt igår åtalad för grov utpressning i tingsrättens säkerhetssal. Tre månader efter morden beslagtog polisen en mobilfilm där 39-åringen firar nätverkets mordmisstänkte ledare, Bernard Khouri, på dennes 30-årsfest.

– Vi har funderat en hel del över detta, men alla inblandade i detta känner varandra sedan lång tid, säger en polis till LT.

I torsdagens pappers-LT: Yaacoub Moussas änka om dödshoten: "Yacooub sa att antingen får jag plocka dem själv eller så får de komma och ta mig". Köp och läs tidningen digitalt här.