Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skottlossning mot polisstation – vittne larmade om höga smällar

Polisens tekniker undersöker polisstationen i Ronna efter tips om att den blivit beskjuten under helgen.

Strax före nio på måndagsförmiddagen fick polisen ett samtal från en boende i Ronna om att polisstationen verkade ha blivit utsatt för skottlossning under helgen.

Inringaren hade varit vid stationen för att hämta en bil som stod parkerad i närheten och sett flera hål i ett fönster, hål som han tyckte såg ut som kulhål.

En polispatrull som skickades ut till platsen delade den bedömningen.

– Det stämmer nog som vittnet sa. Vi har upprättat en händelserapport om grovt vapenbrott och skadegörelse, säger Sven-Erik Olsson på polisens regionledningscentral.

Polisen fick också ett larm under natten. Vid 02.52 kom ett samtal från en person som hört en serie höga smällar i närheten.

– Men det var ingen mer som ringde och vi hittade inget mer när vi åkte dit och letade, säger Sven-Erik Olsson.

Polisen vill nu ha kontakt med vittnen som hört och sett något i samband med händelsen.

LT anländer platsen vid tiotiden på måndagsförmiddagen just som polisen håller på att spärra av i avvaktan på att teknikerna ska anlända.

Ett tiotal kulhål syns tydligt i fönsterrutorna på poliskontoret.

– Vi vet egentligen ingenting just nu, säger Magnus Ehliar, gruppchef vid Södertäljepolisen på plats. En utredning om grov skadegörelse har inletts.

Kan det här vara en reaktion på att polisen trappat upp insatsen mot de kriminella i området med fler tillslag?

– Det är inget vi kan säga just nu. Men det är ju inte första gången det sker sabotage.

Kort efter anländer teknikerna från Flemingsberg och börjar undersöka kulhålen. En av dem säger att de nu ska börja undersöka platsen efter spår och se om några tomhylsor finns kvar under det nyfallna snön.

Läs också: Polisen om skotten i Ronna: "En reaktion på vårt arbete mot den organiserade brottsligheten"