Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolbok ändras efter Nuri Kinos vrede: "Hån mot kristendomen"

En lärobok ändras efter att författaren Nuri Kino gått till angrepp mot hur den behandlar kristendomen rapporterar SVD. "Hånet mot kristendomen har nått grundskolans studiemedel" skriver Kino på sociala medier.

Förlaget Natur och Kultur backar och ändrar i sin skolbok "Impuls religion 1" efter att Södertäljeprofilen och författaren Nuri Kino nyligen gick till hårt angrepp mot kapitlet om Kristendomen skriver Svenska dagbladet, SVD. I boken har förlaget publicerat bandet Ebba Gröns låttext "Häng gud", vilket Nuri Kino på sin Facebooksida kallar ett hån mot kristendomen.

Nuri Kino skriver bland annat att han kontaktats av upprörda lärare, föräldrar och elever som mått dåligt av inlägget i läroboken.

Förlaget själva kommenterar att de ville visa upp flera bilder av Jesus och hur kristendomen kan uppfattas för att få diskussioner i klassrummet och att deras bedömning är att det fungerat bra. Ändå väljer man att plocka bort en bild och sångtexten som ska ha upprört.

– Om de här bilderna och texterna står i vägen för syftet med boken är det problematiskt. Då tycker jag att kritiken delvis är befogad, säger Magnus Öljemark på Natur och Kultur till SVD.