Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skjutningen på campingen: Kraft nog för att döda

Ord står mot ord – men åklagaren tror sig ändå kunna visa att den åtalade 45-åringen är skyldig till mordförsök på en man på Farstanäs camping i juli.

Åklagare Thobias Vilhelmsson beskriver händelsen på Farstanäs camping i Järna så här: Den åtalade 45-åringen sköt mot en 39-åring och träffade honom i bröstet från nära håll och i ryggen. Många vittnen har hörts, men ingen har sett det första skottet som avlossades inne i ett förtält.

– I det inledande skedet står ord mot ord, säger Thobias Vilhelmsson.

Räcker det andra skottet för att det ska handla om mordförsök?

– Nej, det är det första skottet som gör att det blir mordförsök.

Försvaret hävdar att 39-åringen träffades under ett tumult när 45-åringen försökte avväpna honom och att något skott utomhus aldrig avlossades.

– Jag menar att jag med den samlade bevisningen kan vederlägga den berättelsen, säger åklagaren.

Vapnet som användes är en revolver från 1800-talet som inte kräver licens.

Vilken betydelse har det att vapnet är så gammalt?

– Det har betydelse så tillvida att vapnets farlighet inte är riktigt samma som om det hade varit modernt. Energin är inte densamma. Jag menar att den ändå är tillräcklig för att ha ihjäl en människa. Skottet har ju gått in i kroppen på målsäganden.

Rättegång blir det den 31 augusti.