Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skjutna personer berättar om påskskotten

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Under torsdagens rättegång i säkerhetssalen i Stockholm hölls målsägarförhör med de tre personer som besköts på Nedre Torekällgatan i påskas.

Det spända läget i onsdags, då K-pistbeväpnade poliser fick agera spärr mellan uppretade medlemmar ur Bandidossfären och Södertäljenätverket, gjorde att förhandlingen hölls bakom stängda dörrar.

Men väl på plats fick de tre målsägarna berätta om sina minnen vid skjutningen på Nedre Torekällgatan långfredagen den 2 april.

Den 28-årige numera rullstolsburne man, som satt vid ratten, skadades så svårt av åtta skott i bröstkorgen, kinden och handleden, att hans minnesbilder endast är fragmentariska.

Enligt kammaråklagare Solveig Sörlien är 28-åringens minnesbilder fortfarande svaga.

Desto starkare minnesbilder har 37-åringen om kvällen, han satt på passagerarsidan fram när de nyss passerat Kringlangrillen och närmade sig rödljusen när skottlossningen började.

Han insåg snabbt att skotten var riktade mot dem när förarfönstret splittrades. Han lutade sig ner för att ta skydd, men kikade upp och såg mynningsflammor från svartklädda män från en bil som han trodde var en vit Volkswagen Jetta av 96 till 98 års modell – något som visade sig stämma.

Han hörde att vapnen lät som pistoler och inte automatvapen.

37-åringens uppgifter som lämnades på sjukhuset några timmar efter har senare visat sig stämma i detalj.

Läs mer i fredagens papperstidning.

Torbjörn Granström [email protected]