Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skisser: Så här ska nya skolan se ut

Detaljplanen för den ett år försenade skolan i Viksberg, på tomten i Hoxeltorp, beslutades i fullmäktige på måndagskvällen. Så här ska den se ut enligt plan.

Efter att en ny lekplats och ett så kallat hotell ordnats för den skyddsvärda vattensalamandern kunde planen godkännas. För att få till själva bygget av skolan och nya hus på tomterna bredvid måste det först byggas en väg.

Och den nya vägen ska bekostas av lika delar markägaren (Junior Shahho AB) och skoltomtsägaren Telge fastigheter enligt det exploateringsavtal som också godkändes av fullmäktige.

Vägen som ska gå mitt för Käggebodavägen ska vara klar 2017. Den nya efterlängtade skolan ska öppnas 2018.

I avtalet står det också inskrivet hur rondellen, chikanen och busshållplatsen på Viksbergsvägen ska finansieras. 15 procent ska Junior Shahho AB stå för, lika mycket Telge fastigheter, och resten cirka 20 miljoner (under tre år) tas från tekniska

nämndens väginvesteringsbudget.