Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skisser: Så blir nya Science park i Snäckviken

Beslutet togs av regeringen i juni 2014. 11.30 på tisdagen tas första spadtaget till mångmiljonprojektet Södertälje Science Park.

Bygget av de nya lokalerna till Södertälje Science Park och KTH beräknas kosta 250 miljoner, av de skjuter fastighetsbolaget Acturum till 40–50 miljoner enligt Stephan Tolstoy, styrelseordförande i Acturum.

– KTH kommer att vara den största hyresgästen, sedan kommer det att

finnas två andra ben i den här forsknings- och utvecklingsparken, Livsmedel och Life Science, säger Tolstoy.

Parken kommer att vara 13 000 kvadratmeter stor. 8 000 av dem kommer att vara ombyggda gamla lokaler. De resterande 5 000 blir helt nya.

– Innergården kommer att vara kvar och den öppna trappan men det kommer att vara mera tillgängligt än vad det är i dag, säger Stephan Tolstoy.

Storsatsningen innefattar bland annat den nya civilingenjörsutbildningen som är framtagen i samarbete med jättarna Scania och AstraZeneca.

– Det ena är att den är utformad utifrån Scanias och AstraZenecas behov framöver, det andra är processtänket, hållbarhet och miljötänk.

Dåvarande utbildningsministern Jan Björklund presenterade satsningen 2014.

Hösten 2017 räknar man med att inviga de nya lokalerna.