Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skiss: Kolla in nya utsiktsplatsen vid Slussen

Många Södertäljebor passade på att fråga om slussenbygget under mötet i stadshuset på onsdagskvällen.När illustrationen av utsiktsplatsen visades utbröt ett sus av röster.

Trombonsalen var nästan fullsatt när projektledaren från Sjöfartsverket berättade om bygget. Åhörarna satt tysta tills en visualisering av besöksplattformen dök upp på skärmen. ”Oj!” utbrast någon. ”Hur blir det med hästarna?” undrade en annan.

Utsiktsplatsen kommer att skjuta ut söder om Slussbron, i närheten av Hasiors hästar.

– Det blir ett trevligt sätt att skapa en vy över kanalen, hamnen och hur vi jobbar, säger projektledare Peter Jonsson, och förklarar att de diskuterat med kommunen om att lämna kvar plattformen när bygget är färdigt.

Roland Bergström, 83 år, är en av dem som hoppas att blir kvar.

– De har lagt mycket kraft på att göra fint runt kanalen. Det är roligt och viktigt.

Så fort de första nya promenadstråken dök upp vid Kusens backe passade han på att provgå dem tillsammans med Karin Eklind, 80+, som också kom till informationsträffen.

– Vi har länge önskat oss en fin promenadväg på båda sidor om kanalen och det får de till nu på ett oväntat bra sätt, säger hon.

Förutom gång- och cykelvägar diskuterades det om allt från bullernivå till budget en bra stund efter mötet.