Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skinnars: "Vi var för dåliga i andra perioden"

Han är missnöjd med insatsen i Visby. Men SSK:s lagkapten Johan Skinnars ser ändå fram emot playoff-spelet i veckan. "En rolig utmaning", säger han.

SSK föll borta på Gotland med 2–3.

"Absolut, det var vi", säger SSK:s lagkapten Johan Skinnars när LT frågar om spelarna redan inför resan till Visby var inställda på att det nog skulle bli playoff.

För att gå direkt till kvalserien krävdes det ju att Västervik, med sju raka segrar, skulle tappa sin hemmamatch mot Huddinge.

Det gjorde inte Västervik.

Men SSK gick ändå för seger och för att ta chansen om den dök upp. Och laget hade bra fart från början.

– Vi gör en helt okej första period och skapade några lägen. Men de håller undan och i andra är vi inte alls närvarande, vi ger dem tre mål där och då är det tufft att vinna, konstaterar Johan Skinnars.

I slutronden gick SSK från 0-3 till 2-3. Men tvåan kom med bara 19 sekunder kvar, så särskilt nära var aldrig SSK. Särskilt om man betänker att laget faktiskt hade behövt ta tre poäng om Västervik hade förlorat.

– Vi försöker tugga på i tredje, men tre mål är för mycket, säger Johan Skinnars.

När ni föll ihop i andra, visste ni att Västervik ledde då?

– Nej, vi hade ingen aning, vi fokuserade helt på vår match. Men vi var för dåliga i andra perioden helt enkelt, säger Johan Skinnars.

Som dock är laddad inför det fortsatta äventyret, som börjar redan på torsdag.

– Det ska bli kul att spela playoff. Vi får se vilka vi får möta, men det spelar ingen roll egentligen. Vi får fokusera på vårat. Det ska bli en rolig utmaning.

Vilka SSK får möta avgjordes på söndagen. SSK börjar borta mot Halmstad på torsdag.

Sedan möts lagen i Scaniarinken på lördag. SSK har fördelen av hemmaplan om det skulle behövas en tredje och avgörande match på söndag.