Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skinnars: "Borlänge har gjort det fantastiskt bra"

SSK:s lagkapten Johan Skinnars trodde aldrig att han skulle hem till Dalarna och möta Borlänge i kvalserien. "De har gjort det fantastiskt bra".

Johan Skinnars fick sin hockeyfostran i Säters IF och fortsatte sedan i Leksands IF där han tillbringade juniortiden och även nosade på en plats i A-truppen.

Därefter har den poängfarlige forwarden hunnit med att representera ett antal olika klubbar, bland annat i USA, Norge och Frankrike innan han skrev på för SSK i fjol. Skinnars förärades också med kaptensbindeln i den anrika klubben som degraderades till division 1 för ett år sedan.

– En jättestor ära förstås. Jag tänker inte så mycket på att jag är kapten för en anrik klubb, utan mer för det här laget, säger han till Dalarnas Tidningar.

Att SSK tagit sig hela vägen till kvalserien är ingen större överraskning även om Skinnars menar att laget spelar utan press på sig från föreningen att ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan.

– Inga sådana signaler har nått oss spelare. Vi går bara in för att göra vårt bästa i varje match.

Södertälje har inlett kvalet med två segrar och toppar serien inför onsdagskvällens bortamöte med Borlänge, en match som Skinnars ser särskilt mycket fram emot.

– Det ska bli väldigt roligt att komma till Borlänge och spela. Jag ska försöka att inte tänka så mycket på att det är just Borlänge som vi spelar mot, säger han till DT.

Skinnars är god vän med Borlänges assisterande tränare, Jeff Jakobs, också fostrad i Säters IF.

– Vi pratade med varandra i telefonen nyss. Han försökte pumpa mig på information, säger Skinnars.

– Jag försökte nog lite jag också...

Hur bra koll har du på Borlänge?

– De har gjort det fantastiskt bra. Jeff och Mikael Holmqvist har fått hela truppen att köpa spelidén. Då blir det resultat också. Vi vet att det är ett lag som jobbar otroligt hårt för varandra.

Läs även: "I en kvalserie är allt tillåtet"

Läs även: Deras kris kan bli guld värd för SSK

Läs även: Hockeyextra: Ett kollektiv som inte får underskattas