Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skatteverket utreder inte SD-topparna

Alla väntar på Skatteverkets utredning.Men den verkar inte finnas. Frågan huruvida SD:s gruppledare bott och verkat i två olika kommuner ser inte ut att bli utredd.

LT: s avslöjande att SD-paret Tommy Blomqvist och Ingrid Hult, gruppledare respektive ledamot för partiet i Södertälje, inte alls bodde i kommunen, utan i Nykvarn, slog ner som en bomb.

Politiska motståndare och tjänstemän på kommunen menade att de inte kunde agera innan Skatteverket hade utrett frågan.

Men nu, flera månader senare, visar det sig att Skatteverket alls inte slutfört någon utredning om Blomqvist och Hult bott hos Hults pappa i Ronna, eller som LT:s avslöjande tydde på, i huset i Stångarö i Nykvarns kommun.

– Det jag kan se är att båda är skrivna på en ny adress i Södertälje sedan de 15 december. Någon utredning tillbaka i tiden görs inte här på Skatteverket, säger Ingegerd Widell på Skatteverket.

Och det verkar inte heller som om Skatteverket kommer att kontrollera om paret verkligen bor på den nya adressen heller.

Kommunens kanslichef Ola Schön meddelade ganska omgående att man skulle ta kontakt med Skatteverket, och de politiska motståndarna inväntar alla beslutet.

– Vi lade kanske för stort hopp på Skatteverket. Vad jag förstår så inledde de en utredning, de samlade in handlingar i alla fall. Men när det kom en ny adressändring (15 december) lades det hela ner. Där står vi nu, säger Ola Schön.

– Jag känner till att det frågats om det här parets bosättning, men så här

i efterhand kan vi inte göra något. Den enda som kan överklaga ett folkbokföringsbeslut är kommunen, men det måste göras inom tre veckor. Och om det handlar om flytten från Stångarö till Ronna 2012 är det väldigt för sent, säger Ingegerd Widell.

Förutom att grannar och även Tommy Blomqvists egen svärfar förklarade att paret bor i Stångarö är Blomqvists reseräkningar underliga. Att han begärt ersättning för 20 km till och från möten tyder på att han inte alls bodde i Ronna vid den tidpunkten.

Tommy Blomqvist själv ville inte kommentera LT:s uppgifter, men han bekräftade kort att han har flyttat till Grusåsen.

– Ja, jag har flyttat. Men jag har inga fler kommentarer till tidningen, sade han då.

Är det en stor lägenhet, förstahandskontrakt, eller vad?

– Det kanske är en källarlokal, vad spelar det för roll?

Det har ju visat sig spela roll var du som förtroendevald bor, så det kunde vara bra att reda ut det. Framför allt varför du har flyttat ...

– Jag återkommer till er efter julruschen. Hej, sa Blomqvist utan att ha återkommit till LT.