Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skärpt straff för man som förföljde sitt ex: Lade mat och blommor utanför hennes dörr

Trots att det hade tagit slut fortsatte mannen att kontakta sitt ex. Slutligen delgavs han kontaktförbud, vilket inte hindrade honom. Han lämnade blommor, brev och presenter vid hennes dörr och skickade sms där han skrev att han skulle ta livet av sig om hon inte kom ut och pratade med honom.
Nu skärper hovrätten straffet för Södertäljebon.

Mannen, som är 52 år, dömdes av Södertörns tingsrätt i februari i år. Anledningen var att han hade sökt upp sitt ex och kontaktat henne upprepade gånger trots kontaktförbud. Han knackade och ringde på hennes dörr och lämnade blommor, brev, presenter och mat utanför. Vid ett tillfälle Hon polisanmälde honom och berättade för operatören att bara under tiden de talade hade det kommit 30 sms från mannen.

Domen överklagades och har nu prövats i hovrätten som dessutom dömer mannen för övergrepp i rättssak, vilket tingsrätten friade honom för. Mannen hade nämligen, enligt åtalet, sökt upp kvinnan och hotat med att han skulle skada eller döda henne på grund av att hon vittnat till polisen eller för att hindra henne att vittna i domstol. Hovrätten anser att det är utrett att mannen har agerat på det viset.

Han döms till fyra månaders fängelsestraff – vilket är en månad längre än vad tingsrätten dömde honom till.

Läs också: Man greps för inbrott på bygge – två tjuvar fastnade på film

Läs också: Misshandlades i sitt hem med hammare – sexarbetare ville hämnas