Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skärpning, Försäkringskassan

Jag har läst om att handläggare på Försäkringskassan kan ge avslag till dem som söker om sjukpenning etcetera bara för att de själva kan få högre lön?

Det förklarar varför de käftar emot om läkare med flera som kan sitt arbete när de skriver ner det på papper och intyg.

Även om du som söker om sjukpenning etcetera har papper – ja, allt som krävs för att ha rätt att få sjukpenning när du är sjuk – kan ändå Försäkringskassan säga emot. Och det är okej från andra höga makter som inte verkar "bry sig" eller vågar säga emot. Till exempel polisen.

Även om en person/personer verkar ha skrivit egna nya regler så kan de väl inte bara bestämma hur som helst? Folk kan bli sjuka och kanske inte kan arbeta. De är inga tecknade figurer i en film direkt.

Om detta fortsätter hoppas jag att ni, handläggare på Försäkringskassan, verkligen njuter av era pengar från den högre lön ni får, medan de sjuka ligger på marken och sakta tynar bort.

Maria

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare