Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skärp straffen för den som förstör

Att svenska politiker och befattningshavare är mesigare än sina motsvarande kollegor i nästan vilket annat land som helst är vida känt.

Debattklimatet har varit begränsat av rädsla – rasiststämpelångesten har tystat många.

Bilarna brinner i förorten, narkotika säljs öppet, radikala islamister får verka fritt och styra unga män och kvinnor i bostadsområden, stenar kastas på bussar och blåljuspersonal.

Allt detta förklaras bort med klassklyftor, för lite fritidsgårdar och aktiviteter. Att det är Sveriges fel att dessa individer inte följer vårt lands lagar och regler.

Fel. Anledningen till att de håller på har inget med ekonomiska klyftor att göra. Det där är en svensk tvångstanke sprungen ur det hyperegalitära ideal (jämställdhet) inom vilket så gott som all svensk debatt tvångsmässigt måste föras för att få föras.

Man vägrar tackla det verkliga problemet och säga, nu räcker det!

Man kan bygga fritidsgårdar och bibliotek i all evighet, det hjälper inte så länge de tas över av ligister eller bränns upp av dem som de var byggda för.

De håller på som de gör för att de får göra det.

Ingen stoppar dem, inga riktiga konsekvenser. De få som blir gripna av polisen blir oftast utsläppta dagen därpå skrattandes åt samma poliser som grep dem. Polisen ger upp.

Varför tillåter vi detta beteende i Sverige?

Det är en bisarr situation att vi låter ouppfostrade, gränslösa, otacksamma skitungar dag efter dag ostört få förstöra för sina grannar, familjer och i förlängningen för sig själva utan att någon säger stopp!

Våra makthavare står handfallna, talar en massa fina ord, åker ut till förorten och sjunger ”We shall overcome”, sedan åker de hem igen till sina Östermalmslägenheter.

Under tiden så fortsätter radikaliseringen, våldet och kriminaliteten att öka ute i förorten.

Jag efterlyser följande åtgärder:

• Ge polisen de resurser den behöver, lönehöjningar på 30 procent överlag, och dubbel lön för dem som tar på sig ansvaret för att återta förorterna. Kameraövervakning, punktmarkeringar, närvaro!

• Konsekvenser för dem som förstör. Är man inte myndig så ska det bli ungdomsanstalt. Det ska vara tydliga signaler om att man får straff och blir återbetalningsskyldig för den skadegörelse man utsätter samhället för.

• Utvisa dem som uppehåller sig olagligt i Sverige, eller begår grova brott under sin asyltid.

• Förbjud alla religiösa anpassningar och undantag i skolan, religionsförknippade plagg ska vara förbjudna på skolområdet, därigenom blir åtminstone skolan en fristad för unga kvinnor.

• Sluta ge bidrag till föreningar och religiösa grupper som inte aktivt står upp mot radikalisering och kvinnoförtryck.

• Ökade insatser för kvinnoskydd i allmänhet, FN har den internationella dagen för att bekämpa våldet mot kvinnor, FN påpekade då att Sverige är synnerligen dåliga på att ge skydd till invandrar-kvinnor.

Vet att vi endast är ett Södertäljeparti. Men vi måste börja med vår egen bakgård – Södertälje!

Tillsammans kan vi påverka till det bättre, det är din stad – du bestämmer.

Realistpartiet

Joakim Granberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel